Saturday, October 2, 2010

PreGame ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ

  • ΑΕΛ. Η 17η Μαΐου 1964 αναφέρεται ως η ακριβής ημερομηνία ίδρυσής της, καθώς τότε - μετά από ένα μπαράζ συσκέψεων και συζητήσεων - πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας η τελευταία και καταλυτική συνέλευση των σωματείων του νομού, στην οποία αποφασίσθηκε η συγχώνευση του Λαρισαϊκού, του Ηρακλή, του Άρη και του Τοξότη.
  • Η ΑΕΛ 1964 έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδος το 1988
  • Σημαντικοί Ποδοσφαιριστές:


  • Στατιστικά:


  • Πρώτος σκόρερ: Γιάννης Βαλαώρας 73
  • Πρώτος σε συμμετοχές: Γιάννης Γκαλίτσιος 395
  • Μεγαλύτερη νίκη: Λάρισα-Καβάλα 8-2
  • Περισσότερες νίκες σε μία περίοδο: 18 (1982-1983, 1987-1988)
  • Λιγότερες νίκες σε μία περίοδο: 5 (1974-1975)

  • Στάδιο Αλκαζάρ:
Το Στάδιο Αλκαζάρ αποτελεί την έδρα της ΑΕΛ από την ημέρα ίδρυσής της. Κατασκευάστηκε το 1962, βρίσκεται στο πάρκο Αλκαζάρ επί της οδού Κοζάνης και αποτελεί τμήμα του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας. Έχει αγωνιστικό χώρο διαστάσεων 105X68 και χωρητικότητα 13.108 θέσεων. To νέο αθλητικό κέντρο αναπτύσσεται σε συνολική έκταση 144.000 τ.μ. στην περιοχή Νεάπολη της Λάρισας και έχει ως «κορωνίδα» το νέο «παλάτι» της ΑΕΛ, ένα υπερσύγχρονο γήπεδο διεθνών προδιαγραφών UEFA (3 Αστέρων), χωρητικότητας 16.118 θέσεων με 38 σουίτες 12 ατόμων και δυνατότητα επέκτασης για τις ανάγκες χρήσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.

  • Σαν σήμερα, την ημέρα του αγώνα (03/10/2010):
1866: Θεμελιώνεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.
1926: Εγκαινιάζεται η 1η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.
1944: Οι Ναζί με την αποχώρησή τους από την Πελοπόννησο ανατινάζουν τη διώρυγα της Κορίνθου.
1945: Ο Έλβις Πρίσλεϊ παίρνει μέρος σε διαγωνισμό ταλέντων, σε ηλικία 10 ετών, κάνοντας την πρώτη δημόσια εμφάνισή του. Καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση και λαμβάνει ως έπαθλό 5 δολάρια.
1993: Δυνάμεις αντίθετες στον πρόεδρο της Ρωσίας Μπόρις Γέλτσιν καταλαμβάνουν το κοινοβούλιο, τον πύργο της τηλεόρασης και το δημαρχείο της Μόσχας. Ο ρώσος πρόεδρος κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και διατάσει το στρατό να επιτεθεί στους στασιαστές, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 140 άτομα.


  • Το τραγούδι της αγωνιστικής






  • Βιβλίο της αγωνιστικής
"Η τελευταία ευκαιρία"
του Γιάννη Κωνσταντάτου
Για το βιβλίο μίλησαν βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ, ενώ διαβάστηκε σχετικό μήνυμα και της Φ. Γεννηματά.

Περιγραφή του βιβλίου:
"...Ο ρόλος του κάθε ανθρώπου στη ζωή είναι φυτεμένος σαν σπόρος στο γενετικό του κώδικα. Ελάχιστοι, οι εκλεκτοί, γεννιούνται για να κυβερνήσουν. Οι πολλοί, οι ταπεινοί, γεννιούνται για να αποτελούν τη μάζα που θα κυβερνηθεί από τους εκλεκτούς..."Αυτό δήλωνε ο Αλέξανδρος Κομνηνός που ένιωθε πως γεννήθηκε για ένα μόνο ρόλο. Του πολιτικού. Για να φτάσει ψηλά. Να κυβερνήσει θεούς και δαίμονες. Το γνώριζε από μικρό παιδί και γι' αυτό πάλεψε σε όλη του τη ζωή. Το κατόρθωσε αφού έφτασε να γίνει αρχηγός κόμματος. Αυτό που δεν γνώριζε όμως είναι ότι ο ρόλος που σου αντιστοιχεί, δεν συμβαδίζει απόλυτα με το πεπρωμένο σου. Όταν φτάσεις ψηλά, πρέπει να έχεις από κάπου να πιαστείς ή κάπου να πατήσεις, για να μην βρεθείς απότομα στο κενό.Ο Κωνσταντίνος Φωκάς, επιστήθιος φίλος του Κομνηνού, δεν αντιλαμβάνεται τις ματαιόδοξες φιλοδοξίες του. Αναζητά στα ίχνη τού χθες αξίες κι απαντήσεις στο μυστήριο της ανθρώπινης ύπαρξης. Βιώνει το δικό του δράμα που τον οδηγεί σε προσωπικό αδιέξοδο. Ανακαλύπτει όμως στη σιωπή της μοναστικής ζωής τον Θεό, αλλά κυρίως τον μεγάλο άγνωστο που κρύβουμε μέσα μας. Τον εαυτό μας.


  • Να μην ξεχάσω πρίν τον αγώνα
Σε έναν απο τους δύο προπονητές, μετά την λήξη του αγώνα, θα φανεί πολύ χρήσιμο σχεδόν σίγουρα.

ΟΑΕΔ
Επιδόματα ανεργίας

Παρ. 15.28 γ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Μισθωτοί των οποίων καταγγέλθηκε από τον εργοδότη ή έληξε η σύμβαση εργασίας και που έχουν ασφαλισθεί στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ μπορούν με ορισμένες προϋποθέσεις να εισπράξουν από τον ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας.

Περισσσότερα εδώ:
http://www.oaed.gr/Pages/SN_58.pg



No comments:

Post a Comment