Thursday, September 9, 2010

Pre Game AEK - ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ




  • Η Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως (A.E.K) είναι αθλητικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1924 στην Αθήνα. Η ιστορία της ΑΕΚ ξεκινά πολύ πιο πριν, από την Κωνσταντινούπολη, η οποία στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου συγκέντρωνε μεγάλη πληθυσμιακή κοινότητα Ελλήνων. Το ποδόσφαιρο δεν είχε μπει ακόμη στη ζωή των Ελλήνων αφού περίμενε τους ποιμένες του (Άγγλοι) να το διαδώσουν μέσω των ναυτικών που προσέγγιζαν το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης.

  • Η απόφαση για τη δημιουργία της Α.Ε.Κ. είχε παρθεί στο πατάρι του μαγαζιού αθλητικών ειδών των Αιμίλιου Ιωνά και Κωνσταντίνου Δημόπουλου, που βρισκόταν στην τότε στοά Λουξ της οδού Βερανζέρου.

  • Άλλοι φίλαθλοι Κων/πολίτες της ελληνικής επαρχίας δημιούργησαν πάνω από δέκα παρόμοιες Ενώσεις σε όλην την Ελλάδα, οι περισσότερες από τις οποίες δεν υφίστανται πλέον. Το 1925 ιδρύθηκε η ΑΕΚ Θεσσαλονίκης που το 1929 συγχωνεύθηκε (απορροφήθηκε) από τον ΠΑΟΚ. Το 1929 ιδρύθηκε η ΑΕΚ Τρίπολης. Επίσης με βάση τον κατάλογο των επίσημων ποδοσφαιρικών σωματείων το 1935 υπήρχαν τα εξής σωματεία: Α.Ε.Κ. Καβάλας, Α.Ε.Κ. Καλαμών, Αθλητική Ένωσις Κων/πολεως Πατρών, Πανθεσσαλική Αθλητική Ένωσις Κων/πολεως, Γ.Σ. Α.Ε.Κ. Κομοτηνής και στο κέντρο ο Π.Ο. Κων/πολεως Ν. Αστήρ και η Ένωσις Κων/πολεως (Πειραιάς).

  • Ο Βίτορ Μπόρμπα Φερέιρα, περισσότερο γνωστός ως Ριβάλντο, είναι ο γνωστότερος παίκτης παγκοσμίας κλάσης, που έχει παίξει στην ΑΕΚ. Τωρα αγωνίζεται στην Bunyodkor του Ουζμπεκιστάν.















  • Στον τελευτάιο αγώνα πρωταθλήματος ΑΕΚ - Πανσερραικός, το τελικό αποτέλεσμα ήταν 0-0 και αμέσως απομακρύνθηκε ο τότε προπονητής της ΑΕΚ Γιώργος Δώνης.

  • Λόγο ακαταληλότητας του γηπέδου ΟΑΚΑ, ο αγώνας θα γίνει στην Ριζούπολη στο γήπεδο "Γεώργιος Καμάρας".


  • Η ονομασία της οφείλεται στον Ιωάννη Ριζόπουλο (αρχικά Ριζόπολη, μετέπειτα Ριζούπολη), ο οποίος στις αρχές του 20ου αιώνα κατασκεύασε σπίτια, καταστήματα, δρόμους κλπ., καθώς ως τότε η περιοχή ήταν ημιαγροτική.

  • Το γήπεδο πήρε το όνομα του παλαίμαχου άσου του Απόλλωνα Γιώργου Καμάρα το 2003.

  • Οπαδοί του Πανσερραικού, δεν θα υπάρχουνε στο γήπεδο,γιατί είναι κομματάκι μικρό το Γεώργιος Καμάρας και δεν μας χωράει όλους. Ο τελευταίος αγώνας του Πανσερραικού χωρίς οπαδούς του ήταν πριν έναν χρόνο περίπου στις 9/10/2009 στον αγώνα ΟΦΗ - Πανσερραικός (2-2) λόγω επισοδείων σε προηγούμενο αγώνα των οπαδών του ΟΦΗ. Ανα έναν χρόνο, χάνουμε και μία εκδρομή.

  • Στο στοίχημα οι αποδόσεις είναι ΑΕΚ (1,33) Χ (4,00) ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ (11,00). Σε σχέση με την εικόνα που δείξαμε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, το ποσοστό μας είναι μεγάλο. Θα δούμε.





  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (Τι μου θύμισες τώρα)





























  • ΒΙΒΛΙΟ της εβδομάδας
ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ (Περίπου 14 ευρωπουλάκια)

Τι κάνετε όταν μια νέα γυναίκα εγκαθίσταται σπίτι σας -με το πρόσχημα πως δεν έχει πού να μείνει- κι αμέσως κερδίζει την εμπιστοσύνη των παιδιών σας; Το πορτρέτο της ίσως. Το Παιδί της Πρόνοιας, κορίτσι της πιάτσας, βαποράκι κάποιου ντίλερ κι ευκαιριακή πόρνη, ο Ολίβια κουβαλά ένα βαρύ παρελθόν κι ένα παρακινδυνευμένο παρόν. Λίγη απ' τη βία και τη διαφθορά του κόσμου χτυπά και τη δική σας πόρτα. Το καλό δεν είναι η άλλη όψη του κακού, όπως ούτε το άσπρο η άλλη όψη του μαύρου, κι η Ολίβια καταφέρνει να κλονίσει όλες τις αρχές της γυναίκας που της προσφέρει στέγη. Αδιόρθωτα αφελής, ακόλαστη εν αγνοία της, θύμα της ζωής, γεμάτη ζωτική ενέργεια που ξεπερνά κάθε εμπόδιο. Μ' ένα σκληρό ρεαλισμό που συνταιριάζει συναίσθημα και ειρωνεία, η Marie Desplechin αγγίζει τα ευαίσθητα σημεία μας: τα δήθεν, τις μικρές προδοσίες, τους ασήμαντους μικροσυμβιβασμούς, σημεία στα οποία κρίνεται καθημερινά η ηθική μας επιβίωση.


  • ΤΡΑΓΟΥΔΙ της εβδομάδας




  • ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ 8.30 !!!

Όλη η ζωή μας μια εκδρομή (όταν μας το επιτρέπουν δηλαδή)

Πανσερραϊκός Che Guevara Club

No comments:

Post a Comment