Friday, September 17, 2010

PreGame ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

· Σήμερα η ομάδα αγωνίζεται στο Γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

· Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ή Καραΐσκος υπήρξε στην αρχή σπουδαίος αρματωλός και στη συνέχεια κατέστη κορυφαίος στρατηγός της Επανάστασης του 1821. Το επίθετό του είναι μάλλον υποκοριστικό του Καραΐσκος. Eίναι σύνθετο από τη τουρκική λέξη "καρά" και Ίσκος. Πιο συγκεκριμένα το κανονικό του επίθετο όπως και του αρματολού πατέρα του ήταν Ίσκος αλλά λόγω της περήφανης και σκληρής προσωπικότητας που διαμόρφωσε στα δύσκολα και δυστυχισμένα παιδικά του χρόνια, προσδόθηκε - από όλους - σαν αντάξιο προσωνύμιο μπροστά από το επίθετο του, το λήμα "Καρα" που σημαίνει μεγάλος και φοβερός. Το τελικό του επίθετο Καραϊσκάκης διαμορφώθηκε από το γεγονός ότι λόγω της Τουρκικής σκλαβιάς αναγκάστηκε από παιδί να γίνει κλέφτης στα βουνά.

· Σαν σήμερα: Κυριακή 19 Σεπτεμβριου 1982: Χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε διαδικτυακή επικοινωνία το smiley . Τη χρήση του συγκεκριμένου συμβόλου προτείνει ο Σκοτ Φάλμαν.

· Τελευταίο παιχνίδι στο πρωτάθλημα:

Πανσερραϊκός-ΟΣΦΠ 0-1

·




Τραγούδι της εβδομάδας.


· Βιβλίο της εμβομάδας.

Επιστήμονες από κούνια - Νους, εγκέφαλος και μάθηση στη βρεφονηπιακή ηλικία (Περίπου 15 ευρώ)



Σκεφτήκαμε ποτέ τι κρύβεται πίσω από το βλέμμα του μωρού μας; Αναρωτηθήκαμε τι μπορεί να σκέφτεται αυτό το χαριτωμένο κεφαλάκι την ώρα που παίζει με μια χρωματιστή κορδέλα που ανακάλυψε στην κούνια του ή τη στιγμή που γυρίζει να δει την πηγή ενός παράξενου θορύβου που το αναστάτωσε;


ΤΟ ΠΕΤΑΛΟ, Η ΘΥΡΑ 5-6 , ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ CLUB, ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝΕ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΕ ΤΙΜΗ 15 ΕΥΡΩ.



No comments:

Post a Comment